Com funciona?

Quina és l’organització de la coope?

Pel que fa a l’organització de la cooperativa, és entre tot@s que assumim les feines del projecte, des de l’economia a la tria de productes i productors, fins a les tasques més quotidianes.

L’òrgan de decisió de la cooperativa és l’Assemblea, que es reuneix de forma bimensual en dissabte a les 10.30h del matí. 

Per altra banda, per gestionar el dia a dia de la cooperativa hi ha la junta i les comissions que s’encarreguen de tasques específiques. Actualment funcionen 3 comissions:  gestió, proveïdors, i comunicació i dinamització.  Les comissions de treball s’autoorganizten i no tenen data de reunió fixa.

Cada setmana es fan comandes que es recullen dimecres. Totes les unitats de consum poden participar en la preparació de les cistelles. Aquesta participació és voluntària, però resulta molt interessant sobretot pels nous membres de la cooperativa ja que així es poden familiaritzar amb aquesta tasca, entrar en contacte amb altres membres de l’entitat o amb els proveïdors.

Com es fa la comanda?

Es disposa d’un aplicatiu informàtic que permet realitzar pràcticament tota la gestió de les comandes. La comanda es realitza setmanalment a través d’aquest aplicatiu . Aíxí doncs, cada família disposa d’un nom d’usuari i un password per tal d’entrar a l’aplicatiu i poder realitzar la comanda per la següent setmana.

Un cop recollida la comanda el dimecres següent següent es comprova que tots els productes demanats estiguin a la nostra cistella i s’aprova la factura per tal que es realitzi el cobrament.

El pagament es realitza mitjançant el sistema de moneder també mitjançant l’aplicatiu. Periòdicament farem ingressos al compte corrent de la cooperativa. Un cop hem acceptat la factura s’anirà restant del total d’ingrés inicial que haguem fet.

L’enllaç per fer la comanda informàtica de la cooperativa, consultar el moneder, diferents informacions sobre la comanda, el calendari d’activitats, etc. és:

http://www.communia.info/coope/

Drets i deures de les unitats familiars de la cooperativa

Els Deures són: una quota inicial reemborsable -65€ (individual) o 80€ (familiar)- i una quota mensual de 9/10€ (individual/familiar).

Els Drets són: adquisició de la cistella setmanal, la participació i decisió a l’assemblea i en les comissions, estar informat de tots els moviments i activitats de la cooperativa.

Anuncis

Un pensament sobre “Com funciona?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s