Taller de Melmelades

Abans d’anar de vacances, la Cooperativa Candela va tancar el curs amb un taller de melmelades. El taller es va realitzar la tarda del 3 de juny a càrrec d’Anna M. Gibert.

tallerconservesAna

Concretament s’hi van fer melmelades de taronja amarga i d’albercocs.

Històricament, la conservació d’aliments ha anat estretament lligada al desenvolupament de les tècniques del camp i la cuina. A mesura que els humans augmentaven conreus i collites, havien de procurar d’emmagatzemar i guardar els aliments en les millors condicions. Des de molt antic es fan conserves amb l’assecatge, l’oli, el vinagre, el sucre, la sal o bé la neu i el gel.

Quan fem conserves, el principal problema és el de garantir la seguretat sanitària del producte. Els aliments es poden fer malbé per culpa de quatre tipus d’agents que són: ferments, enzims, fongs o bacteris.

En el dossier que adjuntem, elaborat per l’Anna, trobareu tota la informació per fer unes bones confitures:

TALLER DE MELMELADES

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s