Petites Idees 30: Productes SONETT

PRODUCTE DE LA SETMANA: Productes de neteja.

sonett

El principi bàsic que hi ha rere dels productes SONETT és el de tenir cura i ser responsable amb l’aigua, la nostra energía vital. La inspiració per desenvolupar els productes de rentat i neteja SONETT prové de la recerca científica de Johannes Schnorr a l’Institute of Flow Sciences de Herrischried, Alemanya, a finals dels 60.

Per determinar la qualitat de les masses d’aigua potable, Schnorr va desenvolupar un mètode que,  a més dels anàlisis convencionals de determinades substàncies com metalls pesats, pesticides, components de clor orgànic, etc., també analitzava la qualistat de l’aigua des d’una perspectiva holística. Això va ser possible amb l’ajuda de l’escanneig de gotes d’aigua.

El mètode d’escanneig va proporcionar informació sobre la qualitat de l’aigua com a energia vital i com a aliment., i va demostrar la presència de tensioactius a l’aigua potable. Aquests tensioactius provenien de traces residuals de productes de neteja que la natura no havia pogut degradar suficientment. Aquests residus estaven dipositats  a les aigües subterrànies,  als llacs i  als rius,  causant enormes muntanyes d’escuma a preses i rescloses. Això va succeir a Alemanya als anys 60, bastant temps abans que la llei exigís un mínim grau de degradabilitat per als tensioactius.

L’experiència adquirida amb l’escanneig de gotes va motivar a Schnorr a desenvolupar un detergent ecològic. La norma que aquest nou producte de neteja havia de complir era, per tant, una ràpida a més de completa degradabilitat biològica de tots els ingredients que contingués el detergent combinada amb l’optimització i economia en l’ús de les matèries primeres.

Això va marcar el naixement del concepte modular de SONETT, pel qual els componets bàsics de cadascun dels productes estan agrupats formant tres mòduls que poden ser dosificats independentment els uns dels altres. Això permet que els components individuals puguin ser dosificats de manera racional i econòmica,  tenint en compte la duresa de l’aigua local i el tipus de necessitat de rentat.

Sonett_header_animationTots els productes SONETT són:

 • Sense matèries primeres petroquímiques
 • Sense tensioactius petroquímics o basats en petroquímics
 • Sense fragàncies artificials
 • Sense colorants artificials
 • Sense conservants artificials
 • Sense matèries primeres dissenyades genèticament
 • Sense enzims
 • Sense al·lergògens
 • Sense fosfats
 • Sense abrillantador
 • Sense greixos animals o altres matèries primeres animals (a excepció de la bilis de vaca).

Sonett_Kitchen-Starter-Kit_FinalPer saber-ne més:

http://www.sonett.co.uk/

http://www.sonett.com.au/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s