El nombre de consumidors diaris de productes ecològics es situa prop del 5%

La setmana passada es van presentar el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics 2012, i les dades de producció ecològica a Catalunya 2012.

En el Barómetre troben resultats com els següents:

  • Els compradors catalans, a l’hora de fer les seves compres, prioritzen sobretot la qualitat dels productes, mentre que el seu segon criteri de compra és el preu. Al voltant d’un 70% compren els aliments en supermercats.
  • Un 85% coneix efectivament que son els aliments ecològics. Majoritariament s’associen amb factors positius: menjar natural sense productes químics, i amb algun negatiu,principalment preu elevat.
  • Prop del 90% percep com a molt o bastant interessant la introducció d’aliments ecològics en menjadors públics. El 62,5% dels que s’hi mostren interessats manifestaque pagaria més per aquest servei.
  • Un 4,7% afirma menjar productes ecològics a diari, un 14% setmanal i un 12% mensual. Les persones amb estudis universitaris i els ocupats són els qui mostren un major nivell i freqüència de consum.
  • Verdura, fruita i ous són els aliments ecològics més consumits, mentre els menjars preparats i el vi continuen tenint un nivell de consum baix.
  • A l’hora d’escollir els aliments ecològics, els consumidors ecològics es basen principallment en la informació de l’etiqueta i l’origen dels productes.
  • Els consumidors continuen prioritzant la proximitat al fet de ser o no ecològic.
  • La meitat dels consumidors ecològics compren en Botigues o supermercats especialitzats en aliments ecològics, un 35% en Hipermercats, supermercats i grans superfícies. Comerços de barri o artesans, 19,3%. Mercats, 18,9%.Directament a la granja 4,6%. Cooperatives de consumidors 4,4%.Empreses que em porten a casa una caixa/cistella 2,9%.
  • L’aliment ecològic que més costa de trobar és la carn/ embotit (19%), seguit de la llet i els làctics (15%) i les verdures
    i els llegums (14,7%).
  • Entre les raons principals d’adquisició que donen els compradors d’aliments ecològics, el 67,1% afirma que la salut és el motiu més important per a adquirir-los, Li segueixen en importància la qualitat (25,8%) i el sabor (20,0%).

Respecte les dades de producció ecològica, com era d’esperar augmenten tots els indicadors:

  • Augmenten operadors inscrits -productors, elaboradors, comercialitzadors i importadors- (2065) i superfície (95000 Ha)
  • El volum de facturació es troba al voltant de 213 milions d’euros.
  • El destí de les vendes és principalment Calunya (41%) i la resta de l’Estat (30%).

Més informació a: http://www.ruralcat.net/web/guest/noticia/-/journal_content/2002/10136/5538448/la-produccio-ecologica-creix-un-27-en-facturacio

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s